Sumarpo Dames Yamamoto SCS Wetsuit Productoverzicht

Sumarpo Women’s Yamamoto SCS Wetsuit Product Review

Wanneer u de beslissing neemt om deel te nemen aan de triatlonsport, wordt u geconfronteerd met een groot aantal beslissingen met betrekking tot uitrusting. Een van die items is een wetsuit, en met zoveel keuzes die er zijn, is het niet gemakkelijk om te weten welke het beste voor je is. Ik woon in het noordoosten, wat betekent dat ik bijna altijd een wetsuit draag als ik ga zwemmen in open water. Het vinden van het juiste wetsuit kan moeilijk zijn, en ik had onlangs de gelegenheid om het te testen Sumarpo Dames Vanguard 5.0MM Yamamoto SCS wetsuit.

Ik wist niet wat ik kon verwachten toen ik dit product testte, maar wat ik ontdekte was dat dit een uitstekend wetsuit voor mij is. Ik heb het wetsuit getest in een kille duik met een watertemperatuur van 64*. Water dat zo koud is, zou me een goed idee geven van hoe goed het wetsuit zou presteren om me warm te houden.

Hier is de Sumarpo dames Yamamoto scs wetsuit productreview

Fit

Volgens de Sumarpo-website duurt het 10 tot 12 minuten om het wetsuit goed aan te trekken. Toen ik het wetsuit aantrok, merkte ik dat het soepel ging en ongeveer zoveel tijd in beslag nam, wat past bij wat de website zegt.

Een van de kenmerken van het wetsuit die ik erg leuk vond, was de beenlengte. Het Vanguard Yamamoto SCS Wetsuit is ontworpen om de lengte van het been boven de enkel uit te laten komen om de atleet flexibiliteit en comfort te bieden. Deze beenlengte doet precies dat, en ik waardeerde het terwijl ik aan het zwemmen was.

Gemakkelijk aan- en uitkleden

Een wetsuit aantrekken is niet altijd glamoureus. Je hebt gehoord over het gebruik van plastic zakken en/of het gebruik van een glijmiddel om ervoor te zorgen dat het wetsuit gemakkelijker aangaat. Wat ik ontdekte bij het aan- en uittrekken van het Sumarpo-wetsuit, was het gemak waarmee beide gingen. Als je de website leest, kom je erachter dat Sumarpo een zeer flexibele binnenvoering en een superfijne stretchstof door het hele lichaam gebruikt, waarvan wordt beweerd dat het lichaam er gemakkelijk in kan glijden. Ik vond deze bewering waar. Het was handig om het wetsuit aan en uit te trekken.

Bij triatlon, bij de overgang van zwemmen naar fietsen in T1, kan het uittrekken van het wetsuit, als er geen wetsuit-strippers zijn, een atleet angstig maken. Zorgen en angsten over het uittrekken van dit wetsuit zijn niet gerechtvaardigd. Gemakkelijk aan, gemakkelijk uit.

Drijfvermogen

Sumarpo maakt gebruik van honingraatvormige luchtcellen in de borst, die het drijfvermogen verhogen. Dat voelde ik meteen toen ik in het water stapte. Een van de belangrijkste redenen waarom we een wetsuit dragen, is dat we sneller kunnen zwemmen en dat ook doen; het wetsuit moet drijfvermogen creëren. Sumarpo bereikt dit onderdeel van het wetsuit zeker.

Een van de dingen die me opviel, was dat zodra ik in het water kwam, het pak zich begon te vullen met dat koude water. Ik weet dat als je een natpak draagt, je wat water in het pak moet laten, maar het was te koud voor mij om alleen te doen, maar ik voelde dat het pak wat water absorbeerde, waardoor ik me op mijn gemak voelde. Ik maakte me geen zorgen over het ophopen van water in het pak. Toen ik begon te zwemmen, dacht ik niet aan enig deel van mijn lichaam dat door het pak werd bedekt. Mijn enige focus was mijn handen, voeten en gezicht.

Als je op zoek bent naar een nieuw wetsuit, zou ik het Sumarpo Women's Yamamoto SCS Wetsuit aanraden. De voordelen van pasvorm, gemak en drijfvermogen plaatsen dit wetsuit bovenaan de lijst.

 Door Dollie Peters in runtrimag, Geplaatst op 12 november 2021